Over SMOVE

Aangenaam! Ik ben Niels Hoogenstrijd. Sport en bewegen is erg belangrijk voor mij. Ik doe het zelf graag en haal hier mijn plezier, mijn spanning en ontspanning uit. Naast dat ik zelf veel wil bewegen, wil ik ook altijd weten hoe het lichaam en de bewegingen werken. Mijn wetenschappelijke kant voedt mijn praktische kant en andersom.

Ik help mensen zich fysiek en mentaal fitter te voelen doormiddel van een nieuwe vorm coaching en unieke RESET-technieken.

 

Mijn brede interesse in bewegen heeft mij verschillende richtingen in gebracht. In de sport heb ik gemerkt dat rust net zo belangrijk, dan wel belangrijker is, als de training zelf. In de wetenschap staat dit bekend als supercompensatie en wordt in de topsport gebruikt om een zo optimaal mogelijk trainingsschema te maken. Ik ben er van overtuigd dat dit niet alleen voor topsporters geldt, maar voor iedereen. Het is toepasbaar in zowel top- als recreatie sport, maar ook zeker voor werkgerelateerde taken waarbij vooral cognitief vermogen wordt aangesproken.

 

Benieuwd naar mijn werkzaamheden en achtergrond? Neem dan een kijkje op mijn Linkedin-profiel. 

Smooth movements

De naam SMOVE is een samenvoeging van Smooth Movements. SMOVE staat voor effectief en duurzaam leren bewegen en blijven bewegen. Een vloeiende beweging is de beweging die duurzaam is aangeleerd en effectief bijdraagt aan de taak, sport of het werk.