Tinnitus

De impact die tinnitus op je leven kan hebben is groter dan vaak aan de buitenkant te zien is. Gelukkig begint het steeds meer bekend te worden bij huisartsen welke richtingen er mogelijk zijn om er volledig van af te komen. Maar het gebeurt helaas ook nog geregeld dat de boodschap is: “Er is niks aan te doen, leer er maar mee leven”. Geef jij het dan op of kijk je verder?

Verschillende soorten tinnitus

Er zijn veel verschillende soorten tinnitus. Per persoon zit er verschil in toonfrequentie, intensiteit, ontstaanswijze en andere symptomen. De oorzaak (en eventuele achterliggende oorzaken) is voor iedereen anders. De aanpak om er weer vanaf te komen daardoor ook.

Tinnitus triggerpoints

Bij tinnitus speelt de “musculus sternocleidomastoideus” een belangrijke rol, een spier die je hoofd naar links en rechts draait. Wanneer deze spier triggerpoints bevat, kan dat uitstralingen geven naar het voorhoofd en de slapen, maar dus ook naar het oor wat oorpijn en/of tinnitus kan triggeren. 

Iets minder bekend, maar eigenlijk net zoveel impact hebbende op die uitstraling naar het oor zijn de spieren in de kaak: “musculus masseter” en “musculus pterygoideus”, beide kauwspieren.   

Uiteraard zijn er meer (nek/kaak)structuren betrokken die ook uitstralingen richting het oor geven, maar deze zijn verreweg de belangrijkste. Soms gaat tinnitus dus gepaard met stijve nekspieren, kaakspieren, kaakpijn, tandpijn, hoofdpijn, duizeligheid en/of oorpijn.

Tinnitus check

Doe de online tinnitus check

Gratis
  • 3 Minuten Online

Telefonisch adviesgesprek

Vraag een gratis telefoongesprek aan

Gratis
  • 20 minuten Telefonisch

Tinnitus behandeling

Gericht op de nek-, hoofd- en kaakspieren en uitleg over de verschillende oorzaken (en oplossingen) van tinnitus.

80/behandeling
  • 1 uur in Haarlem
  • Vergoeding door zorgverzekeraar

Tinnitus Reset Programma

Ga na een telefonisch adviesgesprek voor de complete behandeling van 8 weken.

2500/traject
  • 8 weken in Haarlem