Nek- en schouderklachten

Als je lang last hebt van schouder en nekklachten en je van allerlei therapieën al hebt geprobeerd, dan voelt het alsof niets helpt. Schouder en nekklachten kunnen een grote blokkade zijn in je leven.

Meer dan alleen fysiek

Vaak is er meer aan de hand dan alleen het fysieke deel als de pijn lang aanhoudt. Alleen met een goede houding en meer sporten krijg je de pijn niet weg. We werken samen aan het voorkomen van de pijn. Dat doen we door dat je zelf de oorzaken gaat herkennen en manieren leert om de pijn te zelf voor te zijn.

Triggerpoint Reset Methode

De Triggerpoint Reset Methode richt zich op de link tussen mentale gezondheid en fysieke pijnsymptomen. Vaak als klachten langer dan 3 tot 6 maanden duren is er meer aan de hand dan alleen het lichaam wat niet functioneert. 

Triggerpoints en onbewust onderdrukte emoties

Spierknopen zitten in elk lichaam en soms doen ze pijn en soms weer niet. Bij de Triggerpoint Reset Methode kijken we hoe onbewuste onderdrukte emoties effect hebben op de spierknopen in ons lichaam. 

Als er een emotie in het onderbewuste als bedreigend wordt ervaren dan zoekt je lijf een afleiding in het bewuste. Als reactie kunnen bloedvaten vernauwen en minder bloed naar de spieren transporteert. Door het zuurstofgebrek wat hieruit volgt worden de spieren zuur. En een zure spier zorgt sneller voor een pijnsignaal naar de hersenen.

Emoties

Ieder mens kan zo’n 6 emoties per minuut ervaren. Het is heel normaal om in je dagelijkse leven veel emoties te onderdrukken om gewoon te kunnen functioneren. Maar als je nooit hebt geleerd om hier uiting aan te geven of niet het juiste vocabulaire hebt om je over deze verschillen uit te drukken dan kan dit resulteren in lichamelijke klachten. Bij pijnklachten wordt vaak de schuld gegeven aan stress, maar stress is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende emoties bij elkaar zoals bijvoorbeeld boosheid en verdriet. 

 

We hebben vaak het idee dat alleen positieve emoties zijn toegestaan. Maar we hebben veel positieve en negatieve emoties die er allemaal kunnen en mogen zijn. We gaan kijken naar de herkenning van deze onderdrukte emoties. Immers, wanneer de onbewuste onderdrukte emoties bewust zijn geworden, is er ook geen afleiding meer nodig. 

We richten ons vooral op de afleidingen in de vorm van fysieke klachten, maar dit kun je uiteraard ook toepassen om van die ene slechte gewoonte af te komen.

Telefonisch adviesgesprek

Vraag een gratis telefoongesprek aan

Gratis
  • 20 minuten Telefonisch

Behandeling

Gericht op de nek- en schouderspieren.

80/behandeling
  • 1 uur in Haarlem
  • Vergoeding door zorgverzekeraar

Triggerpoint Reset Programma

Ga na een telefonisch adviesgesprek voor de complete behandeling van 8 weken.

2500/traject
  • 8 weken in Haarlem